Aanbesteding provincies Noord-Brabant en Limburg

Softwarebedrijf EVTools heeft een Europese aanbesteding gewonnen van de provincies Noord-Brabant en Limburg. Binnen het contract gaan we samen met gemeenten, provincies, laadpuntexploitanten en netbeheerder de laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen inplannen voor de verwachte laadbehoefte richting 2030.

Wij zijn ontzettend trots om met onze innovatieve software bij te mogen dragen aan de versnelling van duurzame mobiliteit in samenwerkingsregio Zuid. De 87 inliggende gemeenten krijgen in korte tijd bijgewerkte prognoses en duizenden potentiële laadlocaties om de groei van elektrisch vervoer te blijven faciliteren.

Samen met de provincies gaan we dit efficiënt aanpakken met onze geavanceerde software. We betrekken alle partijen bij de uitvoering, waardoor zij mee kunnen denken en voorstellen kunnen doen via onze technologie. Zo versnellen we samen met de provincies en de laadpaalexploitant het uitrolproces en kunnen we efficiënt doelen realiseren binnen de opgave samen met netbeheerders, gemeenten en laadpaalexploitanten.

Samenwerking voor een duurzame toekomst

Onze software maakt gebruik van de nieuwste ontwikkelingen, zoals artificiële intelligentie (AI) om automatisch zones en locaties uit te sluiten waar geen laadpalen geplaatst kunnen worden. Daarnaast gebruiken we verbruiksdata van bestaande laadpalen om de locatiebepaling datagestuurd aan te scherpen: waar meer verbruik is, komen meer laadfaciliteiten. We koppelen de software aan laadpaalexploitanten en gemeenten, zodat zij continu zelfstandig over data kunnen beschikken. Hiermee werken we mee aan de beschikbaarheid van data en de standaardisering van laadplanningssoftware in Nederland en Europa.

Om gemeenten optimaal te ondersteunen gaan we dit grote project aan met onze partners Arcadis en Stantec. We kijken ernaar uit om samen met alle betrokken partijen een duurzame toekomst voor elektrisch vervoer te realiseren in het kader van de energietransitie.