“Onze gebruikers zien hun bestaand laadnetwerk continu veranderen en raken het overzicht kwijt. Pak zelf je rol en stuur deze wijzigingen strak aan!”

Interview met Jeroen, de product owner bij EVTools, over zijn webinar op 17 september 2024

“Jeroen, zou jij kunnen vertellen waarom je zoveel mogelijk van onze software-gebruikers op 17 september wil meenemen in het belang van laadnetwerkbeheer?”

“Met EVTools hebben wij het doel om onze gebruikers te helpen het laadnetwerk te realiseren dat past bij het aantal elektrische voertuigen. We zien daarbij dat het aantal nieuwe laadpalen snel toeneemt en de uitrol redelijk in lijn ligt met de voorspelde behoefte. Deze snelle groei komt echter ook met uitdagingen. Doordat er meerdere partijen (zoals exploitanten, aannemers, vastgoedbeheerders en gemeenten) betrokken zijn bij het realiseren van het laadnetwerk ontstaat versnipperde informatie en verslaglegging. We zien daarom dat onze klanten graag inzicht willen in hoe dit laadnetwerk tot stand is gekomen en wie waarvoor verantwoordelijk was. Ook willen ze meer sturing op wat er op het netwerk in de toekomst gebeurt. Onze gebruikers zien hun bestaand laadnetwerk continu veranderen en raken het overzicht kwijt. Ik zeg: pak zelf je rol en stuur deze wijzigen strak aan!”

Wat doet het EVTools-platform dan om processen op het bestaand netwerk strakker aan te sturen?

“Tot dusver lag de nadruk op het versnellen van de uitrol van nieuwe laadpalen via software in efficiënte realisatieprocessen. Aan die software hebben we nu toegevoegd dat er naast realisaties ook andere veelvoorkomende processen kunnen worden behandeld. Concreet hebben we processen voor vervanging, verplaatsing, bijplaatsing, en verwijdering van laadpunten vanuit één centrale plek mogelijk gemaakt. Voor elke locatie en wijziging zie je precies wie verantwoordelijk is en in welke stap het proces zich bevindt. Ook creëert het een gestroomlijnd digitaal archief met de genomen stappen per locatie en de verantwoordelijke partij daarvan.”

Waarom wil je dat jullie gebruikers hun netwerk beter beheren?

“Laadinfrastructuur is niet een tijdelijk project. Het laadnetwerk is in de toekomst een blijvend gegeven waarop je moet blijven plannen en anticiperen. Dit kan niet zonder inzicht en sturing. Deze nieuwe module transformeert de realisatieworkflow naar een completere gebruikerstoepassing assetmanagementsysteem. Het verschil is dat dit een volledig overzicht van het laadnetwerk biedt en tijd bespaart met standaard processen. Dit vergroot niet alleen schaalbaarheid, maar zorgt ook voor een gemakkelijke overdraagbaarheid tussen verschillende organisaties en locaties. Dit maakt het makkelijker om snel en flexibel te reageren op veranderende eisen en plannen.”

Welke problemen los je op met deze asset management-module?

“De netwerkbeheer-module biedt overzicht van de status van laadlocaties en voorkomt dataverlies. Het maakt de historie per locatie inzichtelijk. Wil je bijvoorbeeld weten welke aannemer in 2022 een verplaatsing op een specifieke locatie heeft uitgevoerd? Zoek het eenvoudig op in de proceshistorie. De procesborging minimaliseert miscommunicatie en verbeteren de efficiëntie. Door de snelgroeiende laadnetwerken moet je echt serieus aan de slag en is deze module onmisbaar!”

Benieuwd hoe de module “netwerkbeheer” jouw laadinfrastructuur kan optimaliseren?

Neem deel aan ons webinar op 17 september via de onderstaande knop of plan direct een afspraak in via [email protected] om de module zelf te ervaren en ontdek hoe het jouw organisatie naar een hoger niveau kan tillen.

 

Meld u hier aan voor het webinar!