Duurzaam samenwerken

De Nederlandse softwarebedrijven EVTools en Sycada hebben een subsidie binnengehaald binnen het MIT-programma voor innovatiestimulering in het MKB. Deze twee bedrijven, die zich richten op verschillende aspecten van duurzame mobiliteit, gaan samenwerken om de transitie naar elektrisch rijden te versnellen.

Sycada richt zich op het beheer van ‘rollende assets’, fleet management en voertuigdata, terwijl EVTools zich specialiseert in de planning, uitrol en het beheer van semi-publieke laadnetwerken. Door hun complementaire expertises te combineren, streven ze naar een geïntegreerde aanpak die zowel bedrijven als overheden ondersteunt bij hun elektrificatie-initiatieven.

Expansie naar buitenlandse markten

De subsidie zal worden gebruikt om gezamenlijke onderzoeks- en ontwikkelingsinspanningen te financieren. Dit omvat het verkennen van nieuwe marktkansen, het verbeteren van voorspellende analyses en het optimaliseren van de businesscases voor elektrische voertuigen en laadinfrastructuur..

Deze samenwerking heeft het potentieel om niet alleen de Nederlandse mobiliteitssector te transformeren, maar ook kansen te bieden voor internationale expansie. De focus ligt hierbij op de Belgische, Duitse en Britse markten. Met de steun van het MIT-programma zetten EVTools en Sycada een belangrijke stap richting een duurzamere toekomst van mobiliteit.