​Bart-Jan Merkx heeft al behoorlijk wat jaren ervaring in de energie- en mobiliteitsbranche. Zo was hij bij zijn eerdere werkgever ENGIE bijvoorbeeld betrokken bij het opzetten van de e-Mobility afdeling. Inmiddels werkt hij alweer 1,5 jaar voor EVtools, waar hij aan de ene kant projectleiders aanstuurt en er aan de andere kant als customer success manager voor moet zorgen dat bestaande klanten zo goed mogelijk geholpen worden.

Enthousiasme en helicopterview

Allereerst waren we benieuwd hoe Bart-Jan zijn kernkwaliteiten inzet in zijn werk. Bart-Jan: “Een van mijn kernkwaliteiten is dat ik door mijn enthousiasme mijn omgeving meekrijg. Wanneer ik ergens in geloof, straal ik enthousiasme uit en kan ik dat goed overdragen op anderen. Daarnaast stuur ik bij EVtools projectleiders aan en doe ik zelf ook projecten. Ik heb dus meerdere projecten onder mijn hoede die ik niet allemaal inhoudelijk begeleid, maar waar ik wel overzicht over moet houden, terwijl er ook projecten zijn waarin ik klanten wel inhoudelijk begeleid. Gelukkig beschik ik over een goede helicopterview waardoor ik ook als het drukker is goed het overzicht kan bewaken.”

Vattenfall

Bart-Jans meest gedenkwaardige project bij EVtools is een project voor Vattenfall. “Dit was mijn eerste project voor EVtools en het loopt dus al 1,5 jaar. We zitten voor dit project niet alleen met Vattenfall om de tafel, maar ook met de gemeenten en provincies. Het project levert ons veel kennis op die we weer kunnen toepassen in andere projecten. Het Vattenfall-project is 100% een EVtools-project, maar we geven ook advies en nemen de klant hierin mee. Bij dat stuk komt dus ook onze moederorganisatie EVConsult kijken. Ik vind het leuk om met verschillende disciplines samen te werken om er zo voor te zorgen dat de klant tevreden is.”

De sfeer bij EVtools

Op de vraag hoe hij de sfeer bij EVtools zou omschrijven, geeft Bart-Jan aan dat de sfeer hem doet denken aan die bij een start-up. “We timmeren al zo’n 10 jaar aan de weg, maar iedereen heeft er heel veel zin in en er is echt een drive om er een succes van te maken met elkaar. Ik krijg daar zelf veel energie van. Het bruist ook onwijs van de nieuwe ideeën en in plaats van dat we elkaar moeten aansporen, moeten we elkaar juist eerder afremmen om niet te snel te gaan. Dat vind ik ontzettend mooi, die wil om EVtools met z’n allen tot een succes te maken. Iedereen voelt zich eigenaar van het succes dat er is.”

Vrijheid om je eigen agenda in te delen

Als je je werk moet combineren met een gezin kan het soms best een uitdaging zijn om alle ballen in de lucht te houden. Hoe ervaart Bart-Jan dat, met 3 jonge kinderen waaronder een baby? “Wat heel fijn is bij EVtools, is dat je je eigen agenda kunt indelen. We krijgen de vrijheid om te werken op de momenten die ons het beste uitkomen en daardoor kan ik mijn werk nu goed combineren met mijn thuissituatie. Dit geeft mij het gevoel dat ik zelf de regie in handen heb en dat is belangrijk voor me.”

Stappen zetten op basis van data

De reden dat Bart-Jan zijn kwaliteiten juist bij EVtools inzet, is dat hij graag wil bijdragen aan de verbetering van zero-emissie vervoer en ervan overtuigd is dat de producten en dienstverlening van EVtools hier een belangrijke rol in spelen. Hij licht toe: “Een project bij EVtools begint met plankaarten die inzicht verstrekken en vervolgens kun je de stappen in die plankaarten ook echt gaan zetten op basis van data. Datagedreven werken vind ik erg gaaf. Het geeft ons de kans om laadinfrastructuur efficiënt uit te breiden en te versnellen. En dankzij de workflow waarmee we werken krijgen we meerdere partijen bij elkaar in één systeem en dat zorgt weer voor veel meer efficiëntie en een snellere verwerking.”

Word jij de nieuwe collega van Bart-Jan?

Wil jij ook in een omgeving werken waarin het bruist van nieuwe ideeën? Of misschien heb je zelf wel ideeën om de transitie naar zero-emissie vervoer te versnellen? Reageer dan gauw op een van onze vacatures. We zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s. Ook als je nog studeert, ben je van harte welkom bij ons.

Meer projecten en berichten?

Bekijk alles